10de dag: maandag 17 juni: Villefagnan – Montendre (109 km)

Gisteren, zondagavond was er geen eetgelegenheid open in het stadje.
De vrouw des huizes heeft daarom zelf nog eten bereid.
Het waren echt nog mensen die zich vasthielden aan de diep katholieke waarden, en er zoveel moeite mee hebben dat alles zo veranderd is. Blijkbaar zijn er in Frankrijk veel minder katholieke scholen dan bij ons.
De oude mevrouw vertelde me dat ze op zondag de mis op tv volgde, en dat het bijna steeds vanuit België was, zij het in de Franse taal.
Hoe moeten zij een zo groot, en binnenin een zo mooi huis onderhouden.
Het was al terug kwart voor tien als ik vertrok na nog 2 flessen van 1,5 liter water meegekregen te hebben voor onderweg, want het is warm, en je moet veel drinken.
Het was lastig onderweg en ik zat de merendeel op mijn middelste plateau te rijden. Er was veel wind en die zat dan nog voor het grote deel tegen.
Ik voelde aan dat ik slechte benen had, en kwam niet vooruit.
Bij nog een klimmetje ben ik gestopt, heb mijn bidons opgevuld, en de rest van de 2 flessen welke ik had meegekregen uitgegoten, terwijl ik dacht, het loopt toch terug in de grond, en ze zullen het op een andere plaats wel terug opvangen. Sorry mevrouw, dit was niet mijn bedoeling. Ik heb dan de 2 lege flessen in mijn rugzak gestoken.
Het ging echt heel traag vooruit, maar ik heb me niet laten uitdagen door de wind, en ben verder mijn eigen tempo blijven rijden.
De rit ging verder langs Rouillac waar de bottelarij van “Martell” is, naar Jarnac door het wijnhaardgebied van Cognac, ik denk dat ook de Franse president François Mitterand van hier afkomstig was, en hier begraven ligt, en er hier een museum aan hem gewijd is.
Tegen de avond begon het te overtrekken, en verwacht men regen, en veel.
Ik ben nog gereden tot Montendre.

2Villefagnanr

Dit bericht is geplaatst in Compostela. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *