Dinsdag 6 september 2016: Richelieu – Santo Domingo de la Calzada

foto-1Na  een stevig ontbijt met veel verse producten uit eigen tuin, en nog wat bijgepraat te hebben en goede voornemens om elkaar binnen 3 jaar opnieuw te ontmoeten hebben we afscheid genomen van Henri en Christianne, hopelijk komen die voornemens uit en hebben we het geluk dit te mogen overdoen.

Wat is het mooi rijden met de auto in dit golvend landschap over departementale wegen en een opkomend zonnetje en Trees die mijn chauffeur van dienst is kan er bkijkbaar evenveel van genieten als ik.

Eenmaal Poitiers voorbij nemen we de RN10 richting Bordeaux omdat het nu eenmaal de kortste weg is, en er ook geen autostrade wegentaks die betaald te worden.

Hoe verder de dag vordert en zuidwaarts we rijden hoe warmer het wordt, en eenmaal de Spaanse grens voorbij en we van de kustlijn wegrijden schieten de temperaturen de hoogte in.

Rond 17 uur  komen we aan in Santo Domingo de la Calzada, en brengen een bezoek aan de “refuge” waar ik 3 jaar geleden ben uitgegleden in de douche. Ik overhandig mijn stempelboekje en het nonnetje ziet dat de  laatste  stempel die erop stond ook vandaar was, en twijfelt om af te stempelen tot ze de datum ziet: 04/07/2013. Alhoewel ik niet weet  haar gezien te hebben wist zij het blijkbaar nog goed wat er die dag gebeurd is.

Ik heb gezien dat de douches die er vroeger waren vervangen zijn door platte instap douches zonder betonnen boord.

We hebben de kathedraal nog bezocht met de beroemde legende van de haan en de hen.

We besluiten te overnachten in het klooster van de cisterciënzers.

Dit bericht is geplaatst in Compostela. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *