Donderdag 20 juni: Capian. (opnieuw rustdag door het regenweer)

Het weer was bar slecht deze morgen, er stak veel wind op, het regende aanhoudend, en bar koud. Ik vroeg aan Brigitte, de bazin als ik nog een tijdje kon blijven, temeer omdat ik ook met dit slechte weer vreesde voor mijn knie. Als het weer in de loop van de dag verbeterde zou ik vertekken.
Ik voel me een beetje gegijzeld.
Door het feit dat het hier zo afgelegen is, en er niets in de buurt is, het dorp van Capian ligt op een 3-tal km.van hier en zeker 200 meter hoger, heb ik het middag, en avondmaal hier gebruikt, en ben nauwelijks buiten gekomen.
Vandaag heb ik waarschijnlijk vier uur getafeld, dit noem ik van de nood een deugd maken.
In de vooravond heeft Brigitte er nog een kennis van haar bijgehaald. Serge die nog Belgische roets heeft, maar die tot 1963 in Belgisch Congo heeft gewoond, en daarna naar hier afgezakt is. Hij was van het Brusselse afkomstig en kende nog enkele woorden Nederlands. Wij hebben een gezellige babbel gehad bij een glas rode wijn voor een brandende open haard, en dit op 20 juni “entre deux mer”, bijna in het zuiden van Frankrijk.
Brigitte die 2 zonen heeft, waarvan er eentje hier en de buurt van Bordeaux, en een tweede in New Caledonie, een franse kolonie, ergens aan de andere kant van de wereld, was eigenlijk druk in de weer om confituur te maken afkomstig van al de kersebomen uit haar grote tuin, zij gaf regelmatig ripliek op onze commentaar.
Om 22 uur ben ik al in bed gekropen met de bedoeling als het morgen beter is vroeg te vertrekken.

3 kersenconfituur maken

3 aan de haard met wijn

Dit bericht is geplaatst in Compostela. Bookmark de permalink.