Donderdag 8 september 2016: Burgos – Sagahun (149 km fiets)

Bij het ontbijt zaten we bij 2 mensen,  man en vrouw een beetje onze leeftijd uit Picardië (Frankrijk), die op de terugweg waren naar huis. Zij waren vertrokken in Le Puy en Valley tot Compostella, meneer met een lichte mountainbike en mevrouw die niet meer de nodige fysische kracht had met een elektrische fiets van een beter merk met een zware  batterij. Alhoewel ik het zelf niet zou doen op die manier, vind ik het toch een mooi initiatief voor mensen die dit samen willen beleven.

Wat een verschil bij gisteren waar er temperaturen waren van boven de 30 graden, was het deze morgen eerder koud en mistig.

Het is altijd een hele onderneming om met de fiets uit een grote stad te geraken, zodat ik besloten heb nogmaals mijn fiets gps te gebruiken. Het eerste traject verliep vlot tot een 10 – tal kilometer buiten Burgos opnieuw een landweggetje schuin omhoog opgestuurd werd. Ik stopte bij een boer die bezig was zijn dieren te voederen, volgens hem kwamen daar geen pelgrims langs en al zeker niet naar Compostella, en moest ik terug naar beneden. Na wat verder nogmaals gevraagd te hebben kon ik eigenlijk vanop de plaats waar ik was via een omweg rond de stad geraken en zo op het juiste pad geraken. Achteraf bekeken was dit geen goed idee. Eigenlijk kwam het er op neer dat ik na 2 uur rijden rond de stad terug op de goede baan was, na vele keren vragen en onder andere een grintweg van 4 km. dwars door de stukken geen te zijn ingeslaan, waar ik 2 grote brave honden mocht tegenkomen  en hoe genaamd niet wist wanneer die zou eindigen.

Na alles was er toch ook nog iets goed. De felle wind die over “de meseta” hing, blies me in de goede richting en het was alsof ik ook met een elektrische fiets reed.

Rond een uur of vijf aangekomen in Sahagun waar we gelogeerd waren in “Hospederia Monastica Santa Cruz”, een rustig mooi klooster, en na een wandeling in het stadje, en een lekker avondmaal toch tevreden maar voldaan in ons bedje zijn gekropen.foto-4

 

Dit bericht is geplaatst in Compostela. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Donderdag 8 september 2016: Burgos – Sagahun (149 km fiets)

 1. De Nijs Freddy schreef:

  Trees en Jacques
  Wij zijn terug uit Krakau en wij hebben zojuist uw blogs gelezen en zo te zien valt alles
  nog goed mee.Het zal wel even schrikken geweest zijn als u die douche terug gezien heeft
  Ik wens jullie samen een goeie reis verder,zonder veel te mis rijden,zeker de goeie weg volgen.
  Onze reis naar Polen was zeer mooi en een goede groep,later kunnen wij er over babbelen bij een goeie pot koffie.
  Groeten Freddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *