Vrijdag 9 september 2016: Sahagun – Astorga (119 km.)

De wekker liep af om 5u30 omdat we dachten dat het ontbijt om 6 uur was. We waren slechts met nog 2 andere personen aan tafel die het blijkbaar ook verkeerd begrepen hadden.

Toen Trees een tweede koffie vroeg was het mis, en had iedereen het verkorven. We mochten alleen nog maar vezelen,  want de nonnetjes die juist boven de eetzaal sliepen zouden kunnen gestoord worden. Dit was eigenlijk het enig minpuntje en dit dan nog op de kap van 1 persoon. We zijn daarna terug op ons bed gaan liggen, het was buiten nog pikkedonker.

Het was eigenlijk de bedoeling dat we er vandaag een snipperdag zouden van maken, rijden tot Leon, en in de namiddag eens lekker slenteren en nietsdoen.

s’ Morgens bij het vertrek was het echt fris, en heb ik voor de ëërste keer mijn beenstukken opgezet, en een extra truitje aangetrokken.

De  reis gaat deels over de onverharde grindpaden. Op sommige plaatsen is de grond weggespoeld, het is echt oppassen geblazen om niet in de greppel te komen naast het pad. Regelmatig springen met luide knallen stenen  onder mijn harde bandjes op. Gelukkig heb ik gekozen voor een bredere band, anders zou het echt niet te doen geweest zijn. Ik heb reeds 2 blaren op mijn handen door het schokken van het stuur, maar God ja, niet geklaagd, bij pelgrimeren hoort ook een beetje afzien.

Tegen de middag kom ik in Leon aan, en had met Trees afgesproken om elkaar te ontmoeten aan de kathedraal. Wat een drukte in het centrum, blijkbaar ook veel buitenlandse touristen en dit op een doordeweekse dag.

pa-en-ma

We hebben de bombastische gotische kathedraal bezocht met haar schitterende glaspartijen.

Het is tijd om de innerlijke mens te versterken. De temperatuur is ondertussen hoog opgelopen. We besluiten om verder te rijden, om uit die broeihaard vandaan te zijn.

Ik rij in de namiddag verder tot in Astorga.

Dit bericht is geplaatst in Compostela. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *