Woensdag 19 juni: Montendre-Capian. (114 km)

De plaats waar ik verbleef in Montendre was anders dan de voorbije dagen.
Het was een jong koppel die dit uitbaatten. Overdag hadden ze een job en kwamen s’avonds pas rond 18 uur aan. Het was minder familiair.
Op een kader aan de muur stond het volgende: “Bien vous recevoir, ne pas vous decevoir, et souvent vous revoir”, was hier misschien het minst toepasselijke. Verder heb ik er weinig op aan te merken, ze hebben me het vertrouwen gegeven om gedurende hun afwezigheid overdag in dit groot herenhuis te blijven. Ik ben vertokken rond 9u30 met de bedoeling zover mogelijk te rijden, want er hingen drijgende onweerswolken. Ondanks dat het fris was, zat er veel zuurstof in de lucht, en dat nodigde uit om een goed stukje te fietsen. Overal waren er sporen van de hevige regenval van de voorbije dag te zien, op sommige plaatsen stonden iets lager gelegen wijnhaarden onder water.
In de buurt van Coutras begon ik pijn te krijgen in mijn dij, juist boven mijn linkerknie, en met verder te rijden verbeterde het er niet op.
Door het feit dat men regen voorspelde had ik mijn beenstukken niet aangedaan, ondanks dat ik weet dat ik zo gevoelig ben voor de koude. Ik ben dan op een heel klein verzet blijven doorrijden, teneinde de situatie niet te verslechten. In Saint-Emilion ben ik gestopt in het postkantoor voor mijn dagelijkse stempel. Naast mij stond een heer die heel nieuwsgierig was, en vroeg vanwaar ik kwam, en als hij mijn stempelboekje mocht inkijken,waar ik overal voorbijgekomen ben.
De juffrouw achter de balie die ook heel benieuwd was zei: monsieur veut un foto avec toi, monsieur le maire, waarop deze antwoordde: pas de probleme. De burgemeester vroeg me als ik wilde meekomen tot vooraan de poort van het stadhuis die slechts een 20-tal meter van het postkantoor verwijderd was, en me onderweg vroeg vanwaar ik juist kwam in Belgie, en zij dat hij Hollandse vrienden had uit Hilvarenbeek nabij Breda. Ik heb mijn fiets voor de poort van het stadhuis geplaatst en heb eerst zelf een paar foto’s van hem genomen, waarop hij dan een paar foto’s van mij heeft genomen. (de mooiste foto heb ik in bijlage toegevoegd). Na mij nog de weg te hebben uitgelegd naar Branne, het eerstvolgende stadje, en mij veel geluk toewenste op mijn verdere tocht, heb ik dan mijn weg vervolgd. Omdat in Bordeaux de jaarlijkse wijnbeurs plaatsvond was er zo goed of nergens plaats om te overnachten. Na heel veel zoeken, en dank zij Frederic heb ik toch nog een plaatsje gevonden, zij het een beetje uit mijn baan, in een klein dorpje Capian.

3 wateroverlast

3arriveesaint emilion

3 bourgemestre st emilion

3 babbel met passanten

Dit bericht is geplaatst in Compostela. Bookmark de permalink.