Woensdag 7 september 2016: Santo Domingo de la Calzada – Burgos. (94 km fiets)

Het is de eerste keer dat ik mijn fiets gps gebruik, en ik was benieuwd als de gedownloade Sint-Jacobs fietsroute er goed op stond. De rit van vandaag begint goed, en de gps werkt uitstekend, en betekend echt een weerwaarde in vergelijking met de Sint-Jacobs routekaart van Clement Sweerman. Echter een 20-km.voor Burgos wordt ik een klein kiezelpad opgestuurd welke eindigde in een soort losse grond, waar men wel nog kan zien dat er vroeger een pad of zoiets moet zijn geweest, waarschijnlijk heeft een landbouwer er eens zijn gedacht mee gedaan. Ik had geen andere keuze dan mij om te draaien en een andere weg te zoeken. Ik heb nog heel wat gesukkeld om in Burgos te geraken.

Voor de rest was het een zeer mooie trip met schitterende uitzichten en een klim tot 1000 meter hoogte. Een bepaald moment in het naar bovenrijden, tamelijk hoog zag ik 2 herten met grote geweien op de schuine heuvel onder mij en dacht, ik maak hier het plaatje van de dag. Ik haalde mijn mini smartphone uit mijn rugzak,  en weg waren ze, ik heb ze niet meer gezien.

In Burgos zijn Trees met de auto, en ik met de fiets ongeveer gelijktijdig aangekomen,  en spraken af op de trappen voor de ingang van de kathedraal. Ondertussen had ik reeds op een 2-tal plaatsen navraag gedaan voor overnachting, blijkbaar was het zeer druk, alles was volzet.

Santo Domingo de la Calzada - Burgos

Burgos Kathedraal

 

We zijn dan als we onze auto terug gevonden hadden, een goede kilometer verderop gaan zoeken waar er veel hostals waren, maar het was er zo een drukte en nergens parkeerruimte, zodat we tenslotte een 5-tal kilometer verder van het centrum toch nog een hotelletje gevonden hebben. Ondertussen was het tamelijk laat geworden en hebben ongeveer  een half uur moeten wandelen om toch nog iets tussen de kniezen te hebben. Er zijn zo van die dagen, en die grote  steden dat is eigenlijk niets voor ons.

 

Dit bericht is geplaatst in Compostela. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *