Zaterdag 22 tot en met vrijdag 28 juni: revalidatie Mont-de-Marsan.

Ik ben zaterdag de stad gaan verkennen, ik ben eigenlijk nog niet goed bekomen van het doktersverdict. Vooral zit ik nu met de vrees dat het opnieuw kan voorvallen. Met het vooruitzicht dat ik tegen het einde van de eerste dagtrip bij helder weer met mijn gezicht recht op de Pyreneeën zit aan te kijken.
Het is een mooie dag, en de zon brand bij momenten fel. Het is zaterdagmarkt, en de terrasjes zitten overvol. Het voelt hier wel al meer zuiders aan, een beetje Spaans zelfs. De mensen nemen het minder nauw in het verkeer, en waar er zebrapaden zijn met verkeerslichten kan het merendeel niet het geduld opbrengen tot het licht op groen springt.
Zondag ben ik naar de mis geweest (Magdalena kerk). Het eerste wat me opviel was dat er nogal wat jongeren waren, waarvan meer dan de helft ervan met een donkere gelaatskleur, waarschijnlijk van overzeese Franse kolonies die zich hier zijn komen vestigen. Sommige alleen, anderen met kinderen, en de mis heel intens beleefden. Is er dan toch nog hoop ! Er was de omhaling voor het door zwaar storm, en regenweer geteisterd gebied rond Lourdes, maar gezien van wat er in de schaal lag, is het hier niet anders dan bij ons, veel zullen ze er niet mee aanvangen. Toch voelt het goed met anderen, gelijkgestemden hier aanwezig te zijn.
Ondertussen begin ik het hier al stilletjes te kennen. Het hotelletje waar ik verblijf is eenvoudig, behalve iemand die het blijkbaar allemaal al een beetje heeft gehad, word ik hier goed verwend. Julia, (blondje, foto) die mij echt goed geholpen heeft toen ik hier aankwam om in de spoedafdeling van het plaatselijke ziekenhuis te geraken, en Axelle, (foto Axelle met Sebastiaen, de kok) die met haar vader dit hotel uitbaat, en de middag, en avondmalen met grote klasse, vlot, en altijd met een kwinkslag, voor haar rekening neemt. Het gaat er hier trouwens heel gemoedelijk aan toe, wat is het hier gemakkelijk om een gesprek aan te gaan. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, mensen die in het hotel verblijven betalen voor een compleet middagmaal 10 euro, een kwart liter rode wijn inbegrepen, idem voor het avondmaal. Zowel wat het voorgerecht, hoofdgerecht als dessert betreft zijn er 3 keuzemogelijkheden. Ik kan u zeggen dat het heel lekker is.
Sommige mensen bij ons hebben nog altijd vooroordelen wat betreft het Franse volk, men vindt ze hautain, en soms brutaal. De meeste kennen Frankrijk van zomer, skivakantie in toeristische centra, campings, grote steden, drukte, en inderdaad, het verschil is enorm met het gewone dagelijkse leven, ver weg van al dat gedoe en díe drukte. Ik heb het genoeg aan de lijve ondervonden, niet alleen nu, maar gedurende al de jaren die ik in Frankrijk vertoefde.
Volgende week vind hier het “Festival Arte Flamenco” plaats, er wordt heel veel volk verwacht, in het hotel is alles volgeboekt. Maken dat ik weg ben, ik kan niet tegen al die drukte.
Mont-de-Marsan heeft mij wel weten te bekoren, maar Ik heb het hier toch een beetje gezien.
Nu kan ik me pas voorstellen dat mensen die niet veel omhanden hebben, ziekte, of andere redenen, de dagen heel lang moeten zijn. Op den duur weet je niet meer welke dag het is.
Ik heb besloten om zaterdag te vertrekken, en ga proberen om op een klein verzet een korte etappe te maken.
Lynn verdedigt vrijdag haar eindwerk, ik zal aan je denken Lynntje, veel succes.

4fotoreceptie

4fotobar

4fotohotel

4fotorivier

4fotopost

Dit bericht is geplaatst in Compostela. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Zaterdag 22 tot en met vrijdag 28 juni: revalidatie Mont-de-Marsan.

  1. De Nijs Freddy schreef:

    hallo Jacques
    Prachtig dat wij het zo goed kunnen mee volgen,spijtig van de overbelasting en zo uw
    planning efkes moeten wijzigen.Op een klein verzet en rond de 50km een paar dagen en hopen dat gij terug richting Compostella met de goede conditie kan afwerken.
    Veel groeten uit Moen van Agnes en Freddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *