Zaterdag 29 juni: Mont-de-Marsan – Salies-de-Béarn (79 km.)

Na afscheid te hebben genomen van mijn hotelletje “La Siesta”, waar ik één week verbleven heb, ben rond half negen vertrokken. Ik heb mij voorgenomen om opnieuw de grote plateau niet te gebruiken, en zo mijn benen te sparen. Ondanks het goede fietsweer, eenmaal Saint Sever voorbij werd het echt lastig, en dit zou zo blijven voor de rest van de dag. Het zijn langere stukken bergop en bergaf, en het stijgingspercentage Iigt ook een stuk hoger. We zitten in het voorgeborchte van de Pyrenéén. Ik had een adres om te overnachten in Salies-de-Béar die een touristische trekpleister is, kuuroord, maar met het begin van de zomervakantie was alles volzet. Na wat zoeken heb ik dan toch iets gevonden, zij het een 3 km. uit de baan, en het laatste stuk heb ik te voet moeten afleggen met de fiets aan de hand, niet te doen, zo steil dat het was. Dit laatste was er teveel aan. Ik dacht bij mezelf, wat een gedacht om hier te komen wonen.
Ik had eigenlijk al na een 10-tal km. last van mijn rechterknie, en het moraal was ver te zoeken. De uitbaatster van “La maison Léchémia” die de weg naar Sint Jean Pied de Port heel goed kende, zij dat het morgen minder zwaar zou zijn dan vandaag, met de auto zijt ge er in drie kwartier.

Dit bericht is geplaatst in Compostela. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *