Zondag 11 september 2016: Villafranca del Bierzo – Palas de Rei (128 km.)

Rond 9 uur, na een stevig ontbijt rijd ik dit bevallig stadje uit, waar we de nacht mochten verblijven in dit weliswaar oude maar zeer mooie hospederia, een beetje verscholen tussen de heuvels.

Eigenlijk ligt er vanaf hier een klim van 30 km.

Ik kom veel fietsers tegen vandaag, waaronder ook groepjes wielertoeristen omdat het zondag is en mooi weer. Allen op hun tempo naar boven. In de steilere stukken moeten nogal wat mensen afstappen.

Boven op de “Cebreiro” op een hoogte van 1300 meter houd ik even halt, er stoppen ook een koppeltje Hollanders welke ik onderweg met mijn veel lichtere fiets voorbijgereden heb. Zij hadden nog 4 maand voor de boeg om terug thuis te zijn, en trekken na Compostella verder door naar Portugal met een zware trekfiets, en om en bij de 25 kilo bagage, je moet het maar doen. Er komen voortdurend meer fietsers bij, en het wordt daarboven een gezellig onderonsje.

Ik rijd nog even verder door met het Hollands koppeltje tot we halt houden om een beetje energie bij te tanken, en na een gezellige babbel nemen we afscheid, tot nooit meer zeker! Fijn jullie ontmoet te hebben.11 september 2016 met de hollanders

Ik heb vernomen dat het dinsdag gaat regenen, en wil nog een stukje doorrijden.

De afzink van de Cebreiro gaat over een brede goed berijdbare weg, een heel verschil met gisteren, toch is het oppassen geblazen omdat je al vlug aan een snelheid van 50 km./uur zit, om uiterst rechts te blijven rijden, en de bochten niet te veel af te snijden, omdat nogal wat autoverkeer.

Deze morgen met Trees afgesproken om mij op te wachten in Sarria, en daar te beslissen als we al dan niet verder zouden rijden.

11092

In Sarria maak ik van de gelegenheid gebruik om een stempel te halen, het weer valt best mee en bij een koffietje besluiten we om verder te rijden tot Palas de Rei. Dit is wel nog 50 km verder.Tussen Sarria en Palas de Rei ligt er slecht één stadje: Portomarin, het is simpel: er ligt eigenlijk één heuvelrug tussen al deze stadjes. Dit betekent 1 keer naar boven en 1 keer naar beneden, en dan nog ne keer, en ge zijt er.

Ik ben tenslotte goed aangekomen in Palas de Rei, maar mijn pijp was uit, lekker geslapen tot de ochtend laat.

Dit bericht is geplaatst in Compostela. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *