Zondag 30 juni: Salies de Bearn – St. Jean Pied de Port. (60 km)

Ik zat aan de ontbijttafel samen met mensen uit het noorden van Frankrijk die nogal geïnteresseerd waren in mijn camino, en de man sprak zelfs nog een beetje het dialect van het vroegere Frans-Vlaanderen, eigenlijk erg grappig, maar zo mooi.
Zo was het opnieuw tegen negen uur na nog 2 plakjes platte geitenkaas van uit de streek meegekregen te hebben voor onderweg ben ik vertrokken.
Bedankt voor de kaas, madame, ik heb heel goed geslapen vannacht, ik heb niets gehoord, en het was kraaknet bij u. Voor iemand die met de auto is het zeker een aanrader, met de fiets iets minder.
Ik dacht, als alles goed gaat ben ik morgen in Spanje, en moet ik het uitleggen in het Spaans, dat zal wat anders zijn.
Die laatste 60 km.waren inderdaad minder lastig, en ik had zelfs de wind in de rug.
Onderweg zag ik de Pyrenéén steeds dichter bij komen, dreigender dan dat ik ze ooit heb gezien, het was alsof ze wilden zeggen: morgen gaan we u ne keer opeten.
Eenmaal aangekomen in Saint Jean Pied de Port ben ik rechtstreeks naar Rue de Citadelle 39 gereden waar ik mijn stempel moest halen. Het kantoor was nog gesloten, er kwam direct iemand bij mij die vroeg waarvan ik vandaan kwam, en zei dat er nog iemand was uit België.
Er waren een 5-tal fietsers aangekomen waaronder 1 Belgische vrouw.
Het is eens nadenken, zo een moeilijke naam die ik nog nooit gehoord heb, Mechtildis uit Hamme. Ik zij haar dat behalve de gesprekken met het thuisfront, ik de laatste keer Nederlands gepraat heb op woensdag 12 juni met 2 Hollanders aan het kasteel van Maintenan, juist voor Chartres.
Mechtildis heeft enkele jaren al een deel van de camino afgelegd van Hamme tot Poitiers, en is nu vertrokken in Poitiers met de bedoeling te rijden tot Santiago de Compostela. Zij was wel toe aan een dagje rust, en zou morgen hier blijven. We hebben een hele hoop informatie uitgewisseld, en moet toegeven dat zij beter voorbereid was dan ik, dank je Mechtildis voor al de nuttige info van Compostela zelf, misschien komen we elkaar nog wel tegen.

5 mechtildis

Dit bericht is geplaatst in Compostela. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Zondag 30 juni: Salies de Bearn – St. Jean Pied de Port. (60 km)

  1. Hona Gashi schreef:

    Hallo Jacques

    We zijn je al dagen aan het volgen, de foto’s zijn ook heel mooi. Hopelijk heb je het naar je zin, veel plezier nog en maak nog maar vele foto’s zodat we je kunnen volgen.

    groetjes Hona en Familie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *