Zondag 7 juni, vanuit het ziekenhuis in Logrono.

Beste familie en vrienden,
Zoals jullie ondertussen vernomen hebben, heb ik geen goed nieuws.
Ik ben in Santo Domingo de la Calzado bij het nemen van een douche uitgegleden en met het volle gewicht van mijn linker dijbeen op een betonnen rand van ongeveer 15 cm.hoogte terecht gekomen, met een breuk ervan tot gevolg.
Dit betekent het einde van mijn Compostela.
Ik ben overgebracht naar het ziekenhuis van “San Pedro” in Logrono zo een 50 km. terug, waar ik donderdagmorgen met de fiets doorgereden ben.
Het heeft dus echt niet mogen zijn.
Ik heb me al zoveel vragen gesteld, ondermeer  het waarom, en het juist nu moest gebeuren, op iets waar ik zo naar uitgekeken heb.
Ook de gevolgen, wat gaat dit doen met mijn lichaam, komt dit nog wel goed,straks hangen mijn benen nog enkel samen met platen, bouten en vijzen, na een al meer dan 40-jaar opgelopen motocross ongeval waar ik o.a.een dubbele open beenbreuk aan over gehouden heb, het ongeval van 29 jaar terug in Châteaudun, waar ik van beiden nog hinder ondervind, nu dit.
Er is echter geen weg terug, ik zal het moeten ondergaan.
Omdat het een complexe breuk is, was het niet mogelijk om terug te komen naar België. Morgenochtend word ik hier in Logrono geopereerd.
Bij deze wil ik toch iedereen bedanken die het mogelijk gemaakt hebben om deze tocht te verwezenlijken.
Ook de aanmoedigingen  die ik mocht ondervinden via deze website, en evenzeer aan iedereen die deze camino op de een of andere manier gevolgd hebben.
Verder ook een bijzondere dank aan 2 mensen die me hebben bijgestaan het éérste uur na mijn val in Santo Domingo, hetzij Barblin, leerling verpleegster uit Zürich, en Diego uit Italië.
Als er een vervolg komt van het laatste stuk tussen Santa Domingo de la Calzado en Compostela zal de toekomst uitwijzen.
Ik heb in totaal 1.659 km.afgelegd.

Nog één ding: wees voorzichtig, een ongeluk is gauw gebeurd.
Dit betekent niet het einde van de wereld, er zijn ergere dingen.

Het gaat jullie allen goed.
Jacques,

 

ZiekenhuisLogrono

Dit bericht is geplaatst in Compostela. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *